Automaat en versnellingsbak spoelen

Automaat spoelen bij Riro Techniek in Purmerend
Door correct onderhoud aan de automaatbak verklein je de kans op kostbare reparaties. Laat daarom periodiek de automaatbak spoelen en verversen. In sommige gevallen lost automaat spoelen ook klachten op. Wij geven u graag advies over het spoelen van de automaatbak.

Automaatbak spoelen als onderhoud
De ATF-olie (Automatic Transmission Fluid) wordt gebruikt om de draaiende delen in de automaatbak te smeren. Deze automaat olie raakt na verloop van tijd vervuild wat de levensduur van de automaat niet ten goede komt. Automaatbak spoelen is een onderhoudshandeling waarbij de automaatbak ververst en gereinigd wordt. Door correct onderhoud verklein je de kans dat vervuiling leidt tot vervelende klachten en dure reparaties. 

Automaatbak spoelen bij klachten
Wanneer onderdelen zoals oliekanalen, schakelkleppen en lamellen vervuild raken is het mogelijk dat er klachten ontstaan. De automaat begint dan bijvoorbeeld te schokken of bonken tijdens het schakelen. In de praktijk blijkt dat automaatbak spoelen in sommige gevallen klachten aan een automaat verhelpt of verminderd doordat het de vervuiling aanpakt. 

Het proces van automaat spoelen
Het proces van automaatbak spoelen bij Riro Techniek bestaat uit meerdere stappen. Allereerst zal de automaatspecialist de automaat op de juiste temperatuur brengen en de automaat aansluiten op de spoelmachine. Vervolgens voegt de specialist een speciaal reinigingsmiddel toe aan de huidige ATF-olie. Dit additief helpt om zoveel mogelijk vervuiling in de automaatbak te verwijderen. Na de toevoeging zal de flushmachine zijn werk doen. De automaatbak wordt doorgespoeld terwijl de specialist met een lopende motor de verschillende versnellingen bediend. Na de reiniging wordt de oude ATF-olie vakkundig vervangen door hoogwaardige automaatolie van Kroon-Oil. Indien afgesproken zal tijdens het proces ook het oliefilter vervangen worden.